Het Griekse restaurant opende haar pand in de jaren 80 aan de Kostverlorenhof en is de “enige Griek” in Amstelveen. Het is er altijd druk. Regelmatig vinden er in het weekend live muziekoptredens plaats. De eigenaar Ganatsios is nog steeds actief in de bediening en aan de bar. Zijn echtgenote is actief in de keuken, waar zij achter de pannen de scepter zwaait. Zoon Sakis Ganatsios is de manager van het restaurant. De menukaart is zeer uitgebreid door de diverse variaties. Zoals je in Griekenland het beste eet in de restaurants waar keukenstoelen rond de tafeltjes staan, zo lekker en overdadig eet je hier ook. Het grote verschil is dat je bij Alexandros lekker zit en de taal verstaat, ook al is praktisch iedereen van Griekse afkomst.

Vanwege de grote toeloop werd het restaurant te klein. Na jaren werd een vergunning afgegeven voor bouw in de hoogte.

De verbouwing duurde bijna een jaar dus voor de Amstelveners wel erg lang, want een jaar zonder een Griekse maaltijd is niet wenselijk. Maar in 2004 was de bovenverdieping klaar. De trap is midden in het restaurant geplaatst. Voor de oudgedienden was dat in het begin een beetje vreemd. De trap is echter niet dominant aanwezig en boven is aparte bediening, dus er is geen overdadig trap-geloop. En op de bovenverdieping is het gezellig, sfeervol en met een mooie lichtinval. Zeer geschikt voor grotere groepen, maar het blijft ook heel knus, al ben je met z’n tweetjes.

Familie Ganatsios
Al ruim 25 jaar serveert Alexandros hun gerechten volgens de authentieke Griekse keuken. De menukaart is heel gevarieerd. Er staan diverse vlees- en visgerechten op en ook de vegetarische gast wordt niet vergeten. In de keuken wordt alles bijna tot in detail nog vers klaar gemaakt. Op de kwaliteit van het vlees wordt absoluut niet bespaard. Het wordt zelf in porties gesneden door de echte Griekse koks in de keuken. Ook bijvoorbeeld de koolsalade wordt zelf vers gemaakt en niet kant en klaar ingekocht.
Het eten bij Alexandros is van zeer goede kwaliteit. Maar ook Alexandros blijft verbeteren. De Griekse keuken kent veel variaties, dit omdat diverse dezelfde gerechten in elke streek in Griekenland weer anders klaar gemaakt wordt.
Bij binnenkomst worden we ontvangen met een glaasje Ouzo. Op de menukaart staan alleen Griekse wijnen.
De prijzen zijn heel schappelijk.
Alexandros is het enige Griekse restaurant in Amstelveen.
Een zeer leuk team van serveerders/serveersters maken het een ieder naar de zin in Amstelveen.